Primarul Nicolae Barbu s-a întâlnit astăzi cu jurnaliştii locali în conferinţă de presă

Primarul Nicolae Barbu s-a întâlnit astăzi cu jurnaliştii locali în conferinţă de presă

Următoarele proiecte şi acţiuni de care se ocupă în această perioadă municipalitatea au fost astăzi aduse în atenţia presei, în cadrul unei noi întâlniri cu jurnaliştii locali, în sala de şedinţe a Consiliului Local. Primarul Nicolae Barbu alături de consilierul său personal de imagine, comunicare şi IT, Mugurel Roşu au abordat diverse subiecte de interes public.

Edilul le-a vorbit jurnaliştilor despre semnarea unui protocol de colaborare între administraţia locală şi alte şapte instituţii şi ONG-uri din domeniul mediului de afaceri, eveniment desfăşurat astăzi, 21 noiembrie, în incinta Primăriei. Despre acest protocol, primarul a declarat că va aduce un mare beneficiu mediului privat prin crearea de noi locuri de muncă şi implicit prin creşterea veniturilor giurgiuvenilor dar şi administraţiei locale. Un alt subiect abordat în cadrul acestei întâlniri a fost acela al lucrărilor edilitare şi de ecarisaj.

Prin urmare, tot astăzi s-a vorbit şi despre acţiunea de pietruire din cartierele Obor, Ghizdarului, Bălănoaiei, Alexandriei şi Sloboziei, dar şi despre strângerea câinilor fără stăpân şi de adăpostire a lor în ţarcuri amenajate de municipalitate. În plus, tot în această perioadă, cimitirele sunt curăţate de vegetaţie cu ajutorul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Giurgiu şi se reinventariază locurile de veci. Materialul lemnos rezultat din toaletarea pomilor din parcuri şi din cimitire urmează să ajungă la beneficiarii de ajutor social din municipiu, câte 500 kg/ beneficiar, după cum a mai anunţat primarul Barbu care doreşte astfel să vină în sprijinul persoanelor defavorizate.

Încălzirea oraşului a fost un alt subiect discutat la conferinţa de presă. Anul viitor există şanse foarte mari ca giurgiuvenii să plătească mai puţin la energia termică, chiar şi 200 de lei pe gigacalorie şi asta pentru că mai multe firme de cogenerare vor să investească la Giurgiu. Mai mult, costurile la acest capitol vor putea fi reduse şi după modernizarea sistemului primar şi secundar de transport al energiei termice, printr-un program guvernamental pe care Primăria vrea să îl acceseze.

Un alt subiect de interes pentru întreaga comunitate a fost dezvoltat de consilierul Mugurel Roşu care a lansat invitaţia giurgiuvenilor de a fi prezenţi în Parcul Mihai Viteazul, în perioada 3 dec.-8 ian., la diverse acţiuni şi manifestări dedicate sărbătorilor de iarnă, derulate sub titulatura “Decembrie – o lună de poveste”. Din această locaţie, pe 3 decembrie, la ora 18.00 primarul municipiului va aprinde oficial bradul de Crăciun din parc, dar şi luminile din oraş. Calendarul manifestărilor şi al târgului organizat în Giurgiu urmează să fie finalizat în perioada următoare şi făcut public.

Ultima modificare: 21.11.2012 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu s-a întrunit într-o nouă şedinţă extraordinară

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.